Шийні ортези

Підтримуючі, зігріваючі та зручні в носінні

Шийні ортези medi

Хірургічні коміри надійно підтримують шию в правильному положенні

Шия - це складна анатомічна конструкція, особлива будова якої дозволяє нам повертати голову в обидва боки, щоб розширити наше горизонтальне поле зору. Хірургічний комір може іммобілізувати шию після аварії або сприяти відновленню якщо пацієнт відчуває ревматичний біль.

Безпечна іммобілізація завдяки шийному коміру

Шия людини (шийний відділ хребта) складається з семи хребців. Особливо важливим є перший шийний хребець - він утримує вагу всієї голови.  Саме завдяки хребцям та сильним м’язам шиї та плечей шия така гнучка. Здорова людина може швидко повернути голову вліво і вправо, зігнути шию в обидві сторони і нахилити голову вперед або назад. Хірургічний комір потрібен для обмеження цієї рухливості після травм.
 

Універсальність хірургічних шийних комірів medi

Окрім ревматичних захворювань або хлистових травм, до проблем із шийним відділом хребта можуть призвести м’язова слабкість або неправильна постава. Наслідками можуть бути скутість шиї та плечового поясу, головний біль. У серйозних випадках у пацієнтів також з’являється запаморочення, нудота або дзвін у вухах. Кожен, хто зазнає цих симптомів протягом тривалого періоду часу, повинен проконсультуватися з лікарем. Симптоми часто лікуються хірургічними шийними комірами, які стабілізують і знімають навантаження на шийний відділ хребта та іммобілізують ділянку шиї.