Тромбоз мандрівників

Проблема подорожей економ-класом

Traveller's thrombosis

Що таке тромбоз мандрівників?

Тромбоз мандрівників - це тромбоз, викликаний порушенням кровообігу при тривалому сидінні. Кожен, хто хоча б раз подорожував літаком, знає: в літаку тісно. Ширина сидіння в салоні економ-класу становить всього 45 см, а відстань між рядами крісел, як правило, 75 см.

Коли пасажир протягом усього польоту знаходиться в сидячому положенні, циркуляція крові в судинах його ніг сповільнюється. Сухе повітря і знижений тиск в салоні літака сприяють згущенню крові. Також порушення кровообігу посилюється незручною позою, особливо з сильно зігнутими або схрещеними ногами. В такому положенні вени стискаються й відтік крові від ніг до серця порушується. Кров у венах застоюється, а рідкий компонент крові просочується через венозну стінку в м'які тканини.

Як результат, стопи й гомілки набрякають. Кров згущується, за рахунок чого може розвинутися тромбоз.

Профілактика тромбозу мандрівників

Кілька порад, як можна запобігти тромбоз мандрівників:

  • За можливості під час польоту вставайте з місця і ходіть
  • Пийте достатню кількість рідини (краще всього води або чаю)
  • Виконуйте вправи для ніг: згинання, розгинання й обертання стоп активізує кровообіг

Компресійний трикотаж є ідеальним рішенням для пасажирів з високим (наприклад, після операції) або середнім ризиком (наприклад, вік понад 60 років, надмірна вага, спадкова схильність) розвитку тромбозу.

В разі необхідності, компресійний трикотаж призначить лікар. Також він порекомендує вправи для ніг й призначить медикаментозне лікування.

Гольфи для подорожей мінімізують ризик розвитку тромбозу

Люди зі здоровими венами можуть мінімізувати ризик розвитку тромбозу й набряків за допомогою гольфів для подорожей з точним рівнем компресії і фізіологічним градієнтом розподілу, зі зменшенням від кісточок до коліна. Завдяки компресії просвіт вен зменшується і стулки венозних клапанів починають замикатися. За рахунок цього кров починає швидше повертатися до серця. Підібрати необхідний розмір перед подорожжю можна в ортопедичному салоні.

Гольфи для подорожей від medi